KBCA

Topprestatie bij KLM bowlingclub Amstelveen!

Afgelopen donderdagavond 24 maart 2024 heeft Mark Teiwes in een competitiewedstrijd zijn eerste 300 “perfect game” gegooid! Een prestatie die tijdens het 45 jarige bestaan van de KBCA, ook nooit eerder door een speler is gegooid!

Mark zat er al een aantal keren dichtbij, maar afgelopen donderdag lukte het eindelijk écht!Met elke worp kreeg Mark meer ogen op zich gericht. Na een stuk of acht strikes verzamelden zich afgelopen donderdagavond in bowlingcentrum De Kegel steeds meer mensen rond de baan waar Mark bezig was aan een huzarenstukje. Met elke worp nam de spanning toe. Ook bij Mark zelf, die in de afgelopen weken al vaker goed op weg was naar de maximale score van 300 punten (twaalf strikes), maar telkens strandde in het zicht van de haven.

,,Ik had al één keer op een training een perfect game gegooid, maar dat telt niet echt. Het gebeurt niet zo vaak dat iemand ’m in een wedstrijd gooit! Deze keer lukte het Mark dus wél en gingen de handen van de aanwezigen op elkaar. Na zijn laatste worp werd hij van alle kanten gefeliciteerd. Mark reageerde uiteraard blij, maar ook met een gevoel van opluchting. „Het zat er de laatste weken aan te komen, dan gooide ik bijvoorbeeld negen strikes achter elkaar, maar lukte het toch net niet.” Dankzij de perfect game heeft Mark zijn naam gevestigd in de KBCA clubgeschiedenis!

Wat is de maximale score:

De maximale score die je kunt halen bij bowlen is 300 punten. Dit bereik je wanneer je 12 strikes achter elkaar gooit. Dit noem je een ‘perfect game’

Een “perfect game” bestaat uit 12 strikes achter elkaar. 9 strikes gedurende de eerste 9 frames en vervolgens 3 extra in de laatste en 10de frame.
Een perfect game wordt zelden door iemand gegooid. Zelfs professionele bowlers halen slechts enkele malen de maximale score van 300 punten in hun carrière.

Aankomende evenementen